شاعر و رمان نویس ویکتوریا مری سکویل وست» به سال ۱۸۹۲م/۱۳۱۰- ۱۳۰۹ هـ.ق در کنول(در ایالات کنت انگلیس) در خانواده ای اشرفی به دنیا آمد. او شاعر و رمان نویس بود و لذا نام نویسندگی «ویتا سکویل وست» را برای خود برگزید و از آن پس به نام ویتا مشهور شد.
او در سال ۱۹۱۳م / ۱۳۳۱هـ.ق با یک روزنامه نگار و دیپلمات انگلیسی بنام«سرهارولدنیکلسون» ازدواج کرد که او نیز از خانواده های اشرفی بود. هارولد نیکلسون از سال ۱۹۲۵م تا ۱۹۲۷م/۴- ۱۳۴۳ هـ.ق تا ۶- ۱۳۴۵هـ.ق کنسول سفارت بریتانیا در تهران بود.

ویتا با شوهرش به ایران، مجارستان، بلغارستان و مراکش سفر کرد. وی نخستین بار در سال ۱۹۱۶م / ۵- ۱۳۳۴ هـ.ق به همراه همسرش به ایران سفر نمود که حاصل این سفر نوشته ای تحت عنوان«مسافر تهران» است که در سال ۱۳۷۵هـ.ش به زبان فارسی چاپ و منتشر گردید.
وی در سال ۱۹۲۷م / ۱۳۰۶هـ.ش یعنی در اوایل سلطنت رضاشاه پهلوی برای دومین بار به ایران آمده و به سرزمین بختیاری مسافرت نمود. در این مسافرت که دوازده روز به طول انجامید وی به همراه شوهرش و سه نفر از دوستان انگلیسی و آمریکایی خود بوسیله ی اتومبیل از طریق اصفهان و جاده ی بختیاری حرکت نموده و سپس با اسب و قاطر خود را به مسجد سلیمان در خوزستان رسانید.
گزارش این سفر در سال ۱۹۲۸م در ۱۴۲ صفحه به قطع وزیری در نیویورک منتشر گردید. سکویل وست در این سفرنامه اماکن دیدنی، آثار تاریخی، موقعیت جغرافیایی، نقش زنان، شیوه ی زندگی و نظام عشایری و خان سالاری بختیاری ها را ترسیم می نماید.
یکی از مهمترین قسمت های سفرنامه ی وی دیدارش با خسروخان سردارظفر ایلخانی وقت بختیاری می باشد. سکویل وست که در کار نویسندگی حرفه ای بوده و قلم رسایی داشته است، به خوبی از پس توصیف و تشریح صفات و خصوصیات ایلخانی بختیاری برآمده است.
می توان گفت که از انگیزه های ویتا در دوبارمسافرت به ایران علاوه بر حضور شوهرش به عنوان یک دیپلمات در این کشور، این مسئله بوده است که او زنی کنجکاو بوده و سیر آفاق و انفس را دوست داشت. وی پیش از آمدن به ایران سفرهای دیگری کرده و تا تبت هم رفته بود. ویکتوریا سکویل وست در سال ۱۹۶۲م / ۱۳۴۱هـ.ش در انگلستان درگذشت.
دیدگاهتان را بنویسید