سفر به دنیای چای: ۷ آیین چای از نقاط مختلف جهان”
۱. ماسالا چای، هند
در هند هیچ وقت دیر نیست؛ همیشه زمان چای است. نوشیدنی ملی هند، ترکیبی از چای سیاه دمکرده، ادویههای گرمکننده، شیر و شکر است. هر چای ماسالا دستور مخصوص خود را دارد، اما معمولاً شامل هل، میخک، جوز هندی، زنجبیل، دارچین و فلفل سیاه میشود. به گفته آیورودا، سیستم پزشکی باستانی هند، چای از تمامی دوشاها (انرژیهای درون بدن) پشتیبانی میکند و به تقویت هضم غذا کمک میکند.
سفر در هند میتواند آشفته باشد؛ ریکشاها، گاوها، سگها و عابران پیاده در خیابانها بهطور همزمان میپیچند و بوق ماشینها، فروشندگان بازار و بلندگوهایی که از معابد و مساجد دعا میکنند، موسیقی همیشگی خیابانها را میسازند.
اما در میان این هرج و مرج، دکههای چای ثابت هستند و بهعنوان مراکز اجتماعی عمل میکنند. این مکانها محلی برای ملاقات افراد از تمامی طبقات اجتماعی است. چایوالهها مخلوط چای را بهطور مرتب از ارتفاع بین دو کوزه میریزند تا کف کند و چای خنک شود.
۲. چای عصرانه،انگلیس
چای چای عصرانه در انگلیس یک سنت دیرینه است. این رسم در سال ۱۸۴۰ توسط بانوی بدفورد، یکی از درباریان ملکه ویکتوریا، پایهگذاری شد.
چون شام در خانوادهی بدفورد دیر سرو میشد، او برای جلوگیری از گرسنگیاش در عصر یک سینی چای، کیک و نان و کره درخواست میکرد و به دوستانش دعوت میداد تا به او بپیوندند.
بهزودی این رسم در لندن و سایر نقاط بریتانیا رواج یافت.
چای بعد از ظهر به یک سنت همیشگی تبدیل شده است. فنجانها و نعلبکیها، چای صبحانه انگلیسی و سینیهای پر از کیک، اسکون و ساندویچهای بدون پوسته همگی تصویر این تجربه را تشکیل میدهند. امروزه بسیاری از هتلها، کافهها و رستورانها در بریتانیا چای عصرانه را به مشتریان خود ارائه میدهند.
۳. چای نعنا، مراکش
چای نعنا در مراکش نماد مهماننوازی است. هر جا که بروید، از هتلها تا بازارها، یک لیوان چای نعناع تازه بهعنوان مهماننوازی به شما پیشنهاد میشود.
در خانوادههای سنتی مراکشی، بزرگترین مرد خانواده معمولاً این چای را تهیه میکند. چای نعناع از برگهای نعناع تازه، چای سبز باروتی چینی و شکر تهیه میشود و با فن خاصی در لیوانهای کوچک سرو میشود.
۴. چادو، ژاپن
چادو یا “راه چای”، یک تجربه آرامشبخش و معنوی است. این مراسم تشریفاتی که در چایخانههای سنتی با سقفهای کم و کفهای تاتامی برگزار میشود، در آن چای ماچا (چای سبز پودر شده) با دقت و احترام آماده و سرو میشود.
این مراسم در ژاپن با هدف ایجاد تعادل و آرامش ذهنی برگزار میشود و هر مرحله آن بهطور دقیق و با دقت اجرا میشود.
۵. گونگفو چا، چین
چای در چین تاریخ طولانیای دارد. گونگفو چا به معنای “تهیه چای با مهارت” است و این نام بهخوبی با تاریخچه چای در چین هماهنگ است. طبق افسانهها، چای برای اولین بار توسط امپراتور شنونگ در ۲۷۳۷ قبل از میلاد کشف شد.
روش سنتی تهیه چای در چین شامل دمکردن برگهای چای در قوریهای سفالی است که طعم چای را به تعادل میرساند.
۶. میت، آرژانتین
میت یک نوشیدنی گیاهی است که از برگهای یربا تهیه میشود و در سراسر آمریکای جنوبی، به ویژه در آرژانتین، پاراگوئه و برزیل محبوب است. روش سنتی تهیه میت در آرژانتین شامل پر کردن یک کدو حلوایی با برگهای یربا و آب داغ است. میت نهتنها یک نوشیدنی انرژیبخش است، بلکه یک آیین اجتماعی نیز بهشمار میرود و اغلب بهصورت گروهی و در جمعهای دوستانه مصرف میشود.
۷. چای، ترکیه
چای در ترکیه یکی از مهمترین نوشیدنیها است. ترکیهاییها چای سیاه را در کتری دو طبقهای به نام چایدانلیک دم میکنند و این چای معمولاً بدون شیر و با شکر مصرف میشود. مردم ترکیه چای را در همه جا، از بازارها گرفته تا خانهها، مینوشند و چای نوشیدن بخشی از زندگی اجتماعی آنها است.
سخن آخر
آیینهای چای در سراسر جهان، نهتنها طعمی متفاوت و خاص به نوشیدنی میدهند، بلکه نمادی از فرهنگها و ارتباطات اجتماعی متفاوت هستند. از هند تا بریتانیا و از مراکش تا چین، هر کشور با روش خاص خود به این نوشیدنی معنای جدیدی بخشیده است.
امیدوارم از سفر به دنیای چای لذت برده باشید تظرتون رو هم برای ما بنویسید
دیدگاهتان را بنویسید