ازدواج وطلاق:
ازدواج پدیده ای اجتماعی است . بختیاریها بنا به عوامل و شرایط اجتماعی و فرهنگی ، ازدواج را امر ی ضروری می دانند و لذا عمومیت ازدواج در بین آنها رقم بالایی را به خود اختصاص داده که از مهمترین انگیزه های آن، همانا داشتن اولاد ذکور است.
ازدواج در بین ایل بختیاری ، بر پایه سنتهای کهن و تحکیم روابط خویشاوندی و ایجاد همبیتگی و گسترش تیره و طایفه و بین خویشاوندان نزدیک مثل پسر عمو و دختر عمو ، پسر دائی و دختر عمه و … انجام می گیرد.
یکی از مزایای این گونه ازدواجها ی خانوادگی در بختیاریها این است که عروس و داماد به خوبی هم را می شناسند و از دوران طفولیت با هم همبازی هستند و گاهی هم اتفاق می افتد که این هر دو در درون یک قلعه زندگی می کنند و با هم به مکتب می روند.
مکبن روز می گوید «به گمان من، ازدواج خانوادگی در بختیاری فوق العاده پر ارج و با ارزش است چرا که بین دو خان رقیب تا سر حد امکان صلح ودوستی برقرار می شود».
چند زنی نیز در میان این عشایر کمتر از جاهای دیگر به چشم می خورد ، مگر در مواردی که زن جوانی شوهر خود را از دست داده باشد و برای حفظ حرمت خانوار، یکی از اقوام نزدیک شوهر مثلا برادر شوهر ، او را به عقد خود در می آورد.
به طور کلی کوچ نشینان طلاق را زشت و ناپسند می دانند و سعی می کنند تا حد امکان از وقوع آن ممانعت به عمل آورند.بختیاریها طلاق را به منزله عملی نادرست و نکوهیده می پندارند و از این روست که در این جامعه پدیده طلاق بسیار به ندرت دیده می شود مکبن روز می گوید یک خان یا یک بی بی از دیگر ی تقاضای طلاق و متارکه نمی کنند چرا که این عمل در بین خوانین کاری مذموم و ناپسند است
مکبن روز می گوید «به گمان من، ازدواج خانوادگی در بختیاری فوق العاده پر ارج و با ارزش است چرا که بین دو خان رقیب تا سر حد امکان صلح ودوستی برقرار می شود».
واویر
دیدگاهتان را بنویسید