دیده ها و شنیده های ثبت شده توسط سیاحان بیگانه درباره ی اعتقاد و احترام بختیاری ها به قرآن مجید در مقام مقایسه با مورد قبلی از هماهنگی و تجانس بیشتری برخوردار است و بیشتر این سیاحان به احترام بختیاری ها به کتاب خدا اذعان نموده اند. لایارد، مکبن روز و «ایزابلا بیشوپ» بانوی انگلیسی که در سال ۱۸۹۰م/۱۳۰۷هـ.ق از سردسیر بختیاری دیدار نمود در جای جای سفرنامه های خود اظهار می دارند که زنان و مردان بختیاری آیاتی از قرآن مجید را در قاب های گران قیمت و کوچکی قرار داده و بر بازو و گردن خود می بندند. در اینجا برای اجتناب از اطاله ی کلام تنها به یکی از اظهارات مکرر لایارد در این باره بسنده می شود:«محمدتقی خان و دیگر خوانین متن کامل قرآن را با حروف ریز در میان قاب های چرمی نقره نشان جاسازی نموده و به گردن می آویختند، بعضی هم آیات قرآن را در قطعه های بسیار کوچک دستنویس کرده و به عنوان شیئی عزیز و مقدس با خود همراه داشتند.»
در خصوص تلاوت قرآن و استخاره با آن اغلب این سیاحان عقیده دارند که خوانین بختیاری و دیگر مردم این ایل در خانه و یا به همراه خود قرآن داشته و از آن تلاوت می نمایند. بیشوپ به هنگام ذکر خصوصیات امامقلی خان حاجی ایلخانی می گوید:«…وی مسلمانی متدیّن است و یک نسخه قـرآن زیبا و تذهیـب کــاری دارد که بیشتـر اوقـات آیه هایی از آن را تلاوت می کند.» وی در دیگر صفحات کتابش تلاوت قرآن توسط بختیاری ها را تکرار می کند. لایارد نیز در طول سفرنامه اش به کرّات از احترام بختیاری ها به قرآن سخن گفته و روش استخاره با قرآن را در نزد آنان به طور مفصل توضیح می دهد. در همین خصوص وی اشاره می کند که محمدتقی خان بختیاری تا زمانی که جواب مثبت استخاره با قرآن را کسب نکرده بود به وی (لایارد) اجازه ی معالجه ی پسرش را صادر ننمود.«مریان کوپر» آمریکایی نیز می نویسد که:«بختیاری ها از مال دنیا چیزی ندارند جز… یک جلد قرآن که ببوسند و بر پیشانی بگذارند و با دقت لای رختخواب پیچ مخفی می کنند.» الیزابت مکبن روز که در طول کتابش اعتقادات مذهبی بختیاریها را انکار نموده و به شدت زیر تیغ انتقاد قرار می دهد بر این عقـیده است که زنـان بختیــاری اغـلب قــرآن می خوانند.
اما فراموش نکنیم که مکبن روز در چند جای دیگر کتابش به بستن آیاتی از قرآن به بازوان و استفاده از قــرآن هنگام نامــگذاری نــوزادان بختیـاری اشاره می کند. کــرزن نیز در خصوص توجه بختیــاری هـا به کــتاب آسمــانی می نویســد:«بختیاری ها در ظــاهر و بنابر ارث مسلمانند اما نام پیغمبر و کتاب آسمانی را چندان به میان نمی آورند.»
اعتقاد و احترام به قرآن مجید
همچنین بخوانید
- نقش عادت در موفقیت
- ۴۰ خصوصیات افراد موفق
- رازهای موفقیت در زندگی زناشویی
- جدول سبک زندگی سالم
- عادتهای افراد موفق
- فرمول نوشتن اهداف جامع و حرفهای
- سه گام اول توسعه فردی برای تحول زندگی (راهنمای جامع)
- موفقیت فردی چیست؟
- ۱۰۰ عادت خوب
- چالش های توسعه فردی
- راهنمای سفر به اصفهان
- ۱۰ شهر تاریخی که باید دید
- ۱۰ جزیره رویایی که باید ببینید
- سفر به آفریقا: از سافاری تا کویرهای بکر
- ۱۰ داستان موفقیت زنان قدرتمند جهان
برچسب
الهام بخشی ایرانشناسی بختیاری تاریخ بختیاری تعریف موفقیت تمدن ایران باستان توسعه فردی تکنولوژی و سلامت جانوران جهانگردی داستان موفقیت رندی بافی سبک زندگی سالم سلامت سلامت جسمی طب سنتی طب سنتی و مکمل عادات موفقیت عجایب عجایب طبیعی علیمردان خان فرهنگ بختیاری مجله اینترنتی واویر مجله واویر موسیقی بختیاری موفقیت موفقیت حرفه ای موفقیت فردی نقوش گلیم هدف گذاری واویر پستانداران پیشگیری و درمان گردشگری گرگ گلیم
دیدگاهتان را بنویسید